Viorel Marinoiu - Koryo Karate

Viorel Marinoiu

Sensei si Presedinte Koryo Karate

Sensei Viorel Marinoiu- 4 Dan Karate Shito-Ryu

https://www.facebook.com/viorel.marinoiu

Practică artele marţiale de peste 20 de ani şi acum este Sensei.

Studiile de psihologie l-au ajutat să se apropie mai mult de cei din jur iar ceea ce face, face cu plăcere.

Viorel Marinoiu practică artele marţiale din 1990 şi a îmbinat stilurile Shotokan şi Shito-ryu. Este presedintele Clubului Sportiv Koryo Karate care este afiliat la Federaţia Română de Karate si reprezentat prin sectiile:

1. Koryo Bucuresti - instructor Andreea Olteanu

2. Koryo Targoviste - instructor Andrei Marinoiu

3. Koryo Voinesti si satele adiacente - antrenor Viorel Marinoiu

A obţinut rezultate remarcabile cu copii pe care îi pregăteşte. Din mâna sa au ieşit campioni naţionali si mondiali şi a reuşit câteva stagii de pregătire cu maeştrii internaţionali printre care Trotta Tonino şi Miguel Vasquez. Spune că i-au plăcut dintotdeauna artele marţiale, dar nu pentru a se bate, căci îi detestă pe cei care folosesc forţa atunci când nu trebuie. “Mi-a plăcut foarte mult încă de mic acest sport. A fost mai greu pe vremea lui Ceauşescu pentru că nu puteam practica în mod legal artele marţiale. După ’90 însă, odată cu înfiinţarea Federaţiei Române de Arte Marţiale, am trecut la practicarea organizată a acestui sport. În acelaşi timp am organizat şi primele campionate la nivel naţional. Momentan lucrez ca şi referent cultural sportiv la nivelul comunei Dragomiresti, şi conduc departamentul de cultură şi sport din cadrul primăriei”, a declarat sensei Viorel.

De ce ai nevoie pentru practicarea acestui sport?

“Ai nevoie în primul rând de voinţă pnetru a practica acest sport pentru că este o muncă asiduă. Performanţa se obţinue doar prin muncă.

Ce credeţi de cei care pun în practică, pe stradă, ceea ce învaţă în sală?

“Dezaprob total practicarea artelor marţiale doar ca tehnici eficiente de bătaie. Nu sunt de acord cu cei care se bat pe stradă, artele marţiale reprezintă un mod de viaţă. Practicând karate, copilul devine în primul rând mai respectuos, mai disciplinat, socializează mai bine. Acestea sunt atribute extrem de necesare pentru viitorul lor.

Data naşterii: 07.02.1966

Localitate: Dragomireşti Familie: căsătorit, doi copii, o fată de 18 ani, Alexandra - campioana nationala la karate şi un băiat de 20 de ani, Andrei - campion national si instructor de karate in Targoviste.

Studii, specialitate: Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii “Lucian Blaga” Sibiu, Antrenor de arte marţiale Karate Shito-ryu, 4 Dan Shito-Ryu.

Adresa

Str. Tabacarilor 2, Bucuresti
Bucuresti, Romania

Contacts

Email: andreea.olteanu@koryo-karate.ro                   
Telefon: 0725.899.538